www.tehava.com www.brytonsport.com

Zoals in mijn eerdere blog al beschreven heb geef ik hier nog even mijn eindconclusie!!! De Bryton Rider 750 is voor mij de fietscomputer – boordevol technologie voor een zeer bescheiden prijs… De constructie is solide en heeft een waterdichte behuizing. De Bryton Rider 750 heeft alle kenmerken van een high end fietscomputer, persoonlijk vind ik dit echt nu de beste!!! Bryton is volgens mij een concurrent voor alle andere GPS head-unit/fietscomputers in the world wide bike world.

Ik blijf nog steeds bij mijn eerder genoemde +punten en -punten. Met een toevoeging. Afgelopen seizoen heb ik meerdere lange meerdaagse bike pack tochten gereden. Waar de lange batterijduur heel goed van pas kwam. En dan: wat voor één als lange batterijduur geld kan toch ook nog te kort zijn voor een ander. Ik zat bijvoorbeeld op bepaalde bike pack dagen langer dan 7 uur in het zadel. En daarom had ik als voorzorgsmaatregel ook een Solar Powerbank gekocht. Die ik als gedacht ook elke avond in mijn camp, nodig had om de volgende dag mijn GPS route te kunnen vervolgen. Hou dit dus in de gaten als je kiest voor een Bryton 750, of beter gezegd als kritische punt bij de koop van iedere andere GPS head-unit/fietscomputer op de markt, check zijn beschreven max. batterijduur. Dit wens ik ook nog even te zeggen. Ik heb afgelopen week nog een 3 uur durende winter tocht gereden in minus graden, waar anderen konden schaatsen brrrr ja zo koud. Mijn batterij heeft dit goed doorstaan, mijn mening. Dat deze net zo goed als tijdens de gereden tochten op warme dagen.

Niet vernoemd in mijn eerdere blog: Dat de Bryton 750 uiteraard ook compatibel is met ANT+ hartslagmonitor, snelheid- en cadenssensoren leek me voorde hand liggend. Ik reed afgelopen seizoen dan ook rond met een hartslag en cadenssensor, de snelheid heb je niet echt nodig. De GPS head-unit/fietscomputers inschakelen en vertrekken is meer dan en goed genoeg. De snelheid wordt zeer accuraat weergegeven ook zonder snelheidssensor. Hier en daar moest ik mijn sensoren weleens opnieuw paren met de app, of een data sync draaien. En dan werkten mijn hartslag en cadenssensor weer. Het antireflectiescherm is echt super tijdens zonnige ritten en de verlichting voor avond/nachtritten is dat ook. Tijdens enige van mijn laatste ritten haperde mijn spraaknavigatie of deze verstond mijn gebazel gewoon niet tijdens deze ritten wat ook goed kan natuurlijk. Deze deed het voorheen uitstekend, dus moet maar weer eens checken wat er aan de hand is, en of het nog steeds zo is dat deze functie mij niet verstaat.

+Punten

Kleuren touchscreen
Lange batterijduur
De fysieke drukknop / swipe knop
Vooraf geladen basiskaarten met gesproken zoekopdrachten
Loopt prima met apps van derden
App-integratieCompatibel met ANT+ hartslagmonitor, snelheid- en cadenssensoren Antireflectiescherm super tijdens zonnige ritten en duidelijke verlichting voor avond/nachtritten

-Punten

Het touchscreens dat wat relaxter reageert op aanraking, werkt traag
+/- punt Spraaknavigatie

Header photo: @fietsmagazine

 

bryton-rider-750-t-bike-computer-with-speed-sensor-candence-sensor-heart-rate-monitor-mount

Categories:

Comments are closed

× Stuur me een WhatsApp-bericht!