www.tehava.com www.brytonsport.com

Bryton Rider 750 GPS head-unit/fietscomputer voor wie is het?

Dit is mijn aller eerste indruk van de Bryton Rider 750, na het seizoen, einde van het jaar zal ik mijn duurtest nog verder beschrijven. Bryton heeft de Rider 750 ontworpen om te concurreren met de GROTEN, ze hebben zeker alle kenmerken in huis van een top alles-in-één fietscomputer. De 750 zit echt boordevol gebruiksvriendelijke functies, een 7 cm grote kleuren touchscreen, online navigatie (geïntegreerde app) spraak gestuurd zoeken, Bluetooth/ANT+-sensoren en Auto sync met Strava, Training Peaks, Komoot, plus -integratie van training en workout-support via app.

Ik heb door de jaren heen al heel wat verschillende GPS head-units gebruikt. En door dezelfde jaren heen hebben de producenten ook niet stilgezeten. Er zijn op het moment meer dan een handvol merken die enorm goede head-units aanbieden. Enige jaren terug had ik een unit van Garmin. Toen der tijd had je nog geen kleuren touchscreen, spraaknavigatie etc. nee nee zwart-wit en het navigeren ging via een pijl links of rechts… Ik stapte over op modernere units van een Duits merk en één van een heel bekende Taiwanese fietsmerk. Maar bleef allerlei problemen tegen het lijf lopen. Zo had ik met het Duitse apparaat problemen met het vastlopen van het scherm, en voornamelijk met de batterijduur. Bij die van het fietsmerk had ik last met de bluetooth koppeling, dus gedonder met sensoren en de app, en ook de batterijduur. Vaker moest ik terug naar de fabrieksinstellingen, om mijn head-units weer normaal aan de praat te krijgen. En ik kwam er ook achter dat de meeste head-units dus helemaal niet in het bezit waren van een wat ik toch snel nodig heb een 15 tot 20 uur batterijduur. Dus na heel wat irritatie met mijn fietscomputers nam ik contact op met Bryton, of beter gezegd bij één van mijn inkoopkanalen ´Tehava` met de vraag of ze evt. een test unit beschikbaar hadden om eens te proberen, en een test bericht over te schrijven… Zo gevraagd zo gekregen.

Nu na een tijdje (5 maanden) de Rider 750 te hebben gebruikt, kan ik zeggen dat dit een computer voor iedereen is die vooral van lange ritten, maar ook van statistieken en gegevensverzameling houd. Hij is vrij eenvoudig in te stellen en de aanwijzingen van de head-unit zijn nuttig, ook is de gebruikersinterface gemakkelijk genoeg (ik begrijp het zelf als computer autodidact). Het installeren van je nieuwe computer kan nog wel eens een lastig en tijdrovend (ga liever fietsen) klusje zijn. MIJN TIP: gebruik de Bryton – installatievideo of check youtube eens, is super handig! Een head-unit kan tegenwoordig niet meer zonder app-integratie voor het efficiënt communiceren met je telefoon. Daardoor wordt het installeren van je gegevens en de gewenste schermen bijna een peuleschilletje. Het touchscreen werkt goed, ook met je lange vinger handschoenen. Het reageert niet zo snel als we evt. gewend zijn van ons mobieltje of misschien één head-unit van concurrenten. De fysieke drukknop, rechts onder op de unit heb je nog als backup om tussen de verschillende schermen te swipen. Vind ik erg nuttig te gebruiken tijdens een bui of op een zeer warme dag met zweethanden.

De Bryton Rider 750 wordt geleverd in twee pakket opties: de Rider 750 E en T!
750 E wordt geleverd met een USB-kabel, twee stuurhouders en een veiligheidskoord, zodat het apparaat op de fiets blijft zitten. De 750 T, is de volledig goody bundel. Dit pakket wordt geleverd met alles in de 750 E-optie, maar bevat een ANT+/BLE-hartslagmeter, ANT+/BLE-cadanssensor en ANT+/BLE-naar snelheidssensor. Een van de meer opmerkelijke dingen aan de Rider 750 is de navigatie. Het wordt geleverd met kaarten en ingebouwde Open Street Mapping. Bij gebruik met de Bryton Active-app kun je in het navigatiegedeelte spreken en niet te swipen om je naar een bestemming te gidsen als je op een regenachtige dag bijvoorbeeld je rit wenst te veranderen.

Eerste ritten en final thoughts:

Toen ik naar de computer keek, was ik blij met de grootte van het scherm en de zichtbaarheid – het formaat, (7 cm) zit qua maat net onder De Rider S800 en net boven de De Rider S500.

De Bryton Rider 750 is voor mij de fietscomputer – boordevol technologie voor een zeer bescheiden prijs… De algehele constructie is solide en heeft alle kenmerken van een high end fietscomputer, en is dit dus ook!!! Bryton heeft grote concurrenten wereldwijd, maar met een apparaat dat zo competent is en zo scherp geprijsd, is Bryton mijn mening na een concurrent voor alle andere op de GPS head-unit/fietscomputer markt…

+Punten

Kleuren touchscreen
Lange batterijduur
De fysieke drukknop / swipe knop
Vooraf geladen basiskaarten met gesproken zoekopdrachten
Loopt prima met apps van derden
App-integratie

-Punten

Het touchscreens dat wat relaxter reageert op aanraking

 

 

bryton-rider-750-t-bike-computer-with-speed-sensor-candence-sensor-heart-rate-monitor-mount

Categories:

Comments are closed

× Stuur me een WhatsApp-bericht!